20 godina Općine Pribislavec

Poštovani mještani Općine Pribislavec!

Dana 20. travnja 2002. godine održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Pribislavec.

Bliži nam se OBILJEŽAVANJE 20 GODINA OSNIVANJA OPĆINE PRIBISLAVEC kao samostalne jednice lokalne samouprave te smo povodom toga odlučili s Vama proslaviti taj dan!

Program obilježavanja održati će se u sklopu Dana Međimurske županije i to 21. travnja 2022 godine sa prigodnim programom.

PROGRAM 21.04.2022. [događaj]

18,00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća
19,00 sati – predstava Kerekesh teatra “DIMNJAČAR”

MJESTO ODRŽAVANJA:
dvorana Društvenog doma, Braće Radić 47, Pribislavec

U skladu sa zakonom provedeni su izbori za Općinsko vijeće Pribislavca. Biralo se 11 vijećnika, a izabrani su Rajko Grkavac, Ivica Lesjak, Marija Posavec i Stjepan Toplek s liste Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), Ivan Hižman, Višnja Ivačić, Ivan Jagec i Dragutin Prprović s liste Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS), Augustin Lehkec s liste Hrvatske seljačke stranke (HSS), Vladimir Peršić s liste Hrvatske narodne stranke (HNS) i nezavisni kandidat Miroslav Peršić.
Sjednica na kojoj je konstituirano Općinsko vijeće Pribislavca  i izabran predsjednik održana je 20. travnja 2002. godine. Za predsjednika je izabran poduzetnik Rajko Grkavac.U travnju 2003.godine promijenjen je Statut Općine Pribislavec u dijelu koji se odnosi na sastav općinskog vijeća. Umjesto 11 Općinsko vijeće Pribislavca ima 12 vijećnika. Dvanaesti se vijećnik bira na dopunskim izborima za nacionalne manjine.

– IZVOR: https://pribislavec.hr/o-pribislavcu/povijest/osnivanje-opcine-pribislavec/

Prethodna Kako do jednokratne novčane pomoći od države
Skip to content