NK Polet danas broji 107 registriranih igrača svih uzrasta te nekoliko vrtičke dječice koja se još ne mogu registrirati. Seniorska ekipa natječe se u 1. MNL, najkvalitetnijoj međimurskoj ligi. Naša djeca, udružena s djecom NK BSK-a iz Belice, NK Slobode iz Mihovljana i NK Omladinca iz Novog sela Rok čine Nogometnu školu BAT te se natječu u kvalitetnoj ligi Međimurskog nogometnog saveza sa 5 kategorija (U-7, U-8, U-11, U-13 i U-15). Uz spomenute natjecateljske kategorije u nogometnoj školi radimo i sa malom dječicom, popularno nazvanom „Vrtići“ koja se službeno ne natječu već igraju turnire pod nazivom „Zabavna liga vrtića“.

Rukovodstvo – izborna skupština 04.02.2022. na mandat od 4 godine.
Za predsjednika je izabran Saša Grkavac, zamjenika predsjednika Dubravko Stamenković dok Izvršni odbor još čine Nikola Lesjak (koji ujedno vrši i dužnost tajnika kluba), Damir Fodor (koji ujedno vrši i dužnost blagajnika kluba), Goran Magdalenić, Filip Lesjak, Mario Prepelić, Nenad Novak, Petar Klobučarić, Nino Posavec, Boris Vrbanec, Goran Bobičanec, Miran Horvatić, Ivan Gabaj i Marijan Gelo. Nadzorni odbor čine Valentino Pokupec kao predsjenik, te Dragutin Žunić i Ivica Medved.

Pratiti nas možete i putem Facebook stranice

Osnivanje

Sportsko društvo “Polet” osnovano je 15. studenoga 1973. godine. Osnivanje je potaknulo NK “Polet” nastojeći da se u mjestu razviju i drugi sportovi. Za predsjednika izabran je Petar Peršić, za potpredsjednike Rudolf Zorčec, Andrija Mlinarić i Josip Mihaljević, mlađi, za prvoga tajnika Petar Špancer, a drugoga Rudi Lesinger, te za blagajnika Nikola Hole. povjerenstva za izgradnju igrališta bio je Josip Mihaljević. Donijet je Statut i pravilnici te se Sportsko društvo “Polet” registriralo po zakonu.

Društvo su činili Nogometni klub “Polet”, Muški rukometni klub “Polet”, Ženski rukometni klub “Polet” i Stolnoteniski klub “Polet” Pribislavec kao ravnopravne organizacijske jedinice, odnosno sekcije. U cilju formiranja i jačanja streljačke i šah sekcije utvrđeni su njihovi referenti. Međutim, one nikada nisu razvile značajniji interes za svoje djelatnosti. Sekcije su vodili referenti:

  1. Ivan Toplek, zamjenici Božo Teskač i Antun Car – nogomet
  2. Ivan Lesjak – košarka
  3. August Lesjak – stolni tenis
  4. Franjo Braniša – streljaštvo
  5. Stjepan Sabol – šah

Koliko su aktivnosti u radu Sportskog društva “Polet” bile intenzivne, govori podatak da je ono 1973. godine imalo 1.386 članova s ​​uplaćenom članarinom. Na sastanku Upravnog i Nadzornog odbora te Disciplinske komisije Sportskog društva “Polet”, održanom 7. travnja 1974. godine, konstituirani su organi izabrani na Godišnjoj skupštini održanoj 31. ožujka 1974. godine. Za predsjednika je ponovno izabran Petar Peršić, potpredsjednika Andrije Mlinarića, tajnika Ivana Lesjaka, blagajnika Nikole Holea i administrativnog referenta Ivana Topleka. Referent za podmladak bio je Branko Sever, njegov zamjenik Josip Okreša. U propagandnu sekciju izabrani su Đuro Zorčec, Drago Miholček i Petar Peršić. Za bolničare Franjo Braniša i Stjepan Belec. Izabrana je i Komisija za izgradnju stadiona. Činili su se predsjednik Rudi Zorčec, zamjenik Đuro Zorčec i članovi Stjepan Zorčec, Đuro Lesjak i Antun Horvat. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Pavao Tkalčec, a njegov zamjenika Franjo Juričan stariji. Disciplinske komisije bio je August Lesjak, predsjednik Franjo Žnidarić i Drago Miholček. Vodstvo po sekcijama bilo je sljedeće:

  1. Nogometna sekcija – referent Antun Car, zamjenik Josip Bakoš, članovi August Belović, Pavao Tkalec i August Braniša
  2. Košarkaška sekcija – referent Ivan Lesjak, zamjenik Josip Žganec
  3. Stolnoteniska sekcija – referent August Lesjak, zamjenik Miroslav Peršić
  4. Streljaštvo – referent Franjo Braniša, zamjenik Josip Okreša
  5. Šah – referent Josip Bakoš, zamjenik Ivan Mavrin

Nogometna igrališta

Do izgradnje Parka mladosti pribislavski nogometaši igrali su na dva igrališta. Prvo je bilo na Bereku, a drugo na lokaciji iza današnjeg Parka mladosti, ali bliže spomeniku Srećku Orsiniju. Igralište je često plavilo vodu, a i prilaz mu je bio otežan zbog blata. Svlačionice nije bilo. Domaći i gostujući igrači svlačili su se pod vedrim nebom ili u štagljevima prvih kuća.
Odluka o izgradnji Parka mladosti donesena je na prijedlog Petra Peršića 18. listopada 1963. godine na sjednici Upravnog odbora NK «Polet». Naime, Vodna zajednica uzela je igralište NK «Poletu», te ​​je nekoliko utakmica odigrano na igralištu «MTC-a» u Čakovcu. Plan izgradnje Parka mladosti bio je vrlo ambiciozan i potvrđen od svih društvenih, političkih i sportskih struktura na mjestu. Uložena su znatna financijska sredstva, ali i veliki broj dobrovoljnih sati rada svih zainteresiranih mještana. Čitava investicija etapno je podijeljena u tri dijela. Prva etapa bila je izravnavanje terena i sijanje trave. Druga je bila izgradnja igrališta za nogomet, rukomet, odbojku i košarku, te izgradnja atletske staze. U toj fazi trebalo je izgraditi šanac, posaditi zelenilo i dovršiti gradnju ograde s prednje strane Parka mladosti. U posljednjoj fazi bilo je predviđeno izgraditi upravnu zgradu sa svlačionicama, te dovršiti ogradu oko cijelog kompleksa. Godine 1973. započela je gradnja metalno-betonskih ograde oko igrališta. Grade se i svlačionice. Tijekom sljedećih godina NK «Polet» je neprestano gradio, uređivao i širio kapacitete i sadržaje svoga stadiona, Parka mladosti.

Nogometna kronika

Nogomet je bez sumnje najpopularniji sport u Pribislavcu. Prvi se puta o nogo metu u Pribislavcu službeno počelo govoriti 1921. godine. Općinski su poglavari 23. studenoga 1921. godine odobrili svotu, vrijednost jednog voza lišća, «labodoritosima kaj si loptu kupiju». Osim toga, nogometaši su dobili sredstva za četiri «stonjge» koji ma su izrađeni golovi, a plaćeni su i radnici koji su ih postavili. Odluku su potpisali općinski poglavari Tomo Jagec, Mihalj Žganec i Pavao Gombar, a njihovu je odluku u djelo proveo odbor u sastavu Mihalj Novak, Andrija Pintarić i Ivan Šoltić.

Prvu pravu nogometnu loptu u Pribislavec je 1922. godine donio Bernat. Započela je nogometna groznica koja i danas trese Pribislavčane. U selu do II. svjetskog rata nije osnovan registrirani nogometni klub, ali se nogomet intenzivno igrao, a nogometaši Pribislavca aktivno su sudjelovali na brojnim nogometnim turnirima koji su se tada organizirali u Međimurju.

Petar Medved u svojoj bilješci “Sjećanje na razvitak organiziranog bavljenja športom u Pribislavcu” iz 2001. godine navodi da je 1935. godine osnovan Nogometni klub “Borac” Pribislavec. Prva je lopta kupljena tako što je svaki igrač dao po jedan dinar. Stajala je 30 dinara. Klub su osnovali igrači, braća Mato i Petar Pavleković, Stjepan Juričan, Šoltić zvani Pintar, braća Braniša, Rino Krznarić, Ivan Magdalenić, Zajec, Siladi i braća Sontori. Bila je to standardna prva momčad “Borca” iz Pribislavca. Kasnije su igrali i drugi, mladi igrači.

Čakovečki klubovi “Češka” (“ČŠK”) i “Građanski” organizirali su lokalna nogometna prvenstva koja su se igrala bosom nogom. Utakmice su se po ranije utvrđenom rasporedu igrališta svake nedjelje na igralištima čakovečkih klubova. “Češka” je nastupala s drugom ekipom koju su zvali “Arsenal”, a “Građanski” također s drugom ekipom koju su zvali “Primorje”. U tim natjecanjima, nekoj vrsti lokalne lige, nastupali su i klubovi: “Borac” Pribislavec, “BSK” Buzovec, “Ilirija” Gornji Pustakovec, “Orijent” Putjane, “Segesta” Savska Ves, “Frankopan” Strahoninec, “Borac” Nedelišće , “Slavija” Novo Selo Rok, “Omladinac” Mačkovec i “BSK” Belica.

Pribislavijada

Prva Pribislavijada igrana je 1976. godine. Ona se ranije organizirala kao najveća sportska manifestacija u Pribislavcu, na kojoj su se Pribislavčani natjecali u različitim sportskim disciplinama.

Pribislavčani su se 1978. godine natjecali u šahu, stolnom tenisu i malom nogometu.

U šahu se natjecalo 12 igrača, a prvo je mjesto, na iznenađenje svih, osvojio Vladimir Vidović.

Stolni tenis igralo je 8 igrača. Pobijedio je Ivan Fodor.

Najviše natjecatelja bilo je u malom nogometu. Natjecalo se čak 10 ekipa. Bile su to ekipe: Nikola Tesla, Pribislavski zeti, Lopatke, Mala Tiha, Veterani, Loka, Grunti, Gornji grad, Otpisani i Crni biseri. Turnir su osvojili Crni biseri pod vodstvom Dragutina Hermana. Za ekipu su igrali Milan Baksa, Stjepan Belec, Branko Herman, Zvonko Hižman, Mladen Korent, Stjepan Makar, Mladen Palašek, Josip Pintarić i Damir Štampar.

Danas se to vrlo popularno i masovno natjecanje održava samo u malom nogometu.

Skip to content