1921

Nogomet je bez sumnje najpopularniji sport u Pribislavcu

Prvi se puta o nogo metu u Pribislavcu službeno počelo govoriti 1921. godine. Općinski su poglavari 23. studenoga 1921. godine odobrili svotu, vrijednost jednog voza lišća, «labodoritosima kaj si loptu kupiju»>. Osim toga, nogometaši su dobili sredstva za četiri «stonjge» koji ma su izrađeni golovi, a plaćeni su i radnici koji su ih postavili. Odluku su potpisali općinski poglavari Tomo Jagec, Mihalj Žganec i Pavao Gombar, a njihovu je odluku u djelo proveo odbor u sastavu Mihalj Novak, Andrija Pintarić i Ivan Šoltić.

1922

Prvu pravu nogometnu loptu u Pribislavec je 1922. godine donio Bernat.

Započela je nogometna groznica koja i danas trese Pribislavčane. U selu do II. svjetskog rata nije osnovan registrirani nogometni klub, ali se nogomet intenzivno igrao, a nogometaši Pribislavca aktivno su sudjelovali na brojnim nogometnim turnirima koji su se tada organizirali u Međimurju. Nogometne zaljubljenike vodili su braća Vidović, potom Stjepan Zorčec i drugi.

1935

"Sjećanje na razvitak organiziranog bavljenja športom u Pribislavcu"

Petar Medved u svojoj bilješci “Sjećanje na razvitak organiziranog bavljenja športom u Pribislavcu" iz 2001. godine navodi da je 1935. godine osnovan Nogometni klub "Borac" Pribislavec. Prva je lopta kupljena tako što je svaki igrač dao po jedan dinar. Stajala je 30 dinara. Klub su osnovali igrači, braća Mato i Petar Pavleković, Stjepan Juričan, Šoltić zvani Pintar, braća Braniša, Rino Krznarić, Ivan Magdalenić, Zajec, Siladi i braća Sontori. Bila je to standardna prva momčad "Borca" iz Pribislavca. Kasnije su igrali i drugi, mladi igrači.

Lokalna nogometna prvenstva koja su se igrala bosom nogom

Čakovečki klubovi "Češka" ("ČŠK") i "Građanski" organizirali su lokalna nogometna prvenstva koja su se igrala bosom nogom. Utakmice su se po ranije utvrđenom rasporedu igrališta svake nedjelje na igralištima čakovečkih klubova. "Češka" je nastupala s drugom ekipom koju su zvali "Arsenal", a "Građanski" također s drugom ekipom koju su zvali "Primorje". U tim natjecanjima, nekoj vrsti lokalne lige, nastupali su i klubovi: "Borac" Pribislavec, "BSK" Buzovec, "Ilirija" Gornji Pustakovec, "Orijent" Putjane, "Segesta" Savska Ves, "Frankopan" Strahoninec, "Borac" Nedelišće , "Slavija" Novo Selo Rok, "Omladinac" Mačkovec i "BSK" Belica.

1945

Prve utakmice

Odmah po završetku II. svjetskog rata obnovljen je rad NK "Borac" te su se oko nogometne lopte počeli okupljati pribislavski mladići. Prve utakmice odigrali su u jesen 1945. godine. Upravni odbor NK "Borac" Pribislavec činili su predsjednik Ivan Novak Otek, tajnik Stjepan Juričan, blagajnik Ivan Zorčec i trener Petar Medved. Zbog odlaska većeg broja igrača na rad u druge sredine, rad NK "Borac" pomalo je zamirao. Tada su se na oživljavanju značajno angažirali Andrija Mlinarić, braća Zadravec, Ivan Lesjak, Franjo Zorčec i Pavao Tkalčec, a sredinom pedesetih godina i Stjepan Križarić, Stjepan Lesjak i Franjo Mihalković. Veliki broj aktivnih igrača nagnao je vodstvo kluba na ponovnu registraciju. Godine 1957. godine ponovno je utemeljen NK "Borac" Pribislavec. Za njega su igrali Antun Car, Stjepan Križarić, Stjepan Lesjak, Rudolf Lončarić, Franjo Pintar, August Zadravec, Josip Zadravec, Stjepan Zadravec i drugi. Zbog međusobnih razmirica i loše organizacije ubrzo je prestao postojati.

1958

Okupili se mladi pribislavski nogometaši s namjerom da osnuju novi klub

Oko Petra Peršića tada su se okupili mladi pribislavski nogometaši s namjerom da osnuju novi klub. Osnivačka skupština održana je 20. rujna 1958. godine. Prvo je dogovoren naziv kluba. Dvojba je bila oko naziva "Kaštel" ili "Polet". Većina od 42 prisutnih odlučila se za ime Nogometni klub "Polet" Pribislavec. Za predsjednika kluba izabran je Petar Peršić, potpredsjednika Mirko Medved, tajnika Dragutin Žilavec i blagajnika Antun Car. Uz pomoć upravnog odbora vodeća je trojka konsolidirala klub. Ubrzo su tajnika i blagajnika zamijenili Stjepan Patafta i Josip Gombar.

1958./59.

NK "Polet" se natjecao u Podsaveznoj grupi zajedno s još sedam klubova.

Prvenstvene sezone 1958./59. NK "Polet" se natjecao u Podsaveznoj grupi zajedno s još sedam klubova. Osvojio je 4. mjesto. Uz prvenstvene, klub je odigrao i nekoliko prijateljskih utakmica. Prvu službenu utakmicu klub odigrao je 26. rujna 1958. godine. Bila je to prijateljska utakmica u slovenskim Vuzenicama, odigrana samo šest dana nakon osnivanja kluba. Rezultat je bio neriješen, 5:5. Na kraju prvenstva, kao nagrada nogometašima i upravi kluba, organiziran je izlet u toplice Vučkovec. Prvi trener "Poleta" bio je Stjepan Križarić.

1959./60.

Burna sezona

Sljedeća natjecateljska sezona 1959./60. bila je osobito burna. NK "Polet" je u iscrpljujućim kvalifikacijama s NK "Oštre", NK "Lokomotiva" i NK "Ivančica" uspio, osvojivši prvo mjesto, kvalificirati u III-B. zoni Varaždin-Koprivnica-Čakovec. Sve su se utakmice na kojima je "Polet" bio domaćin na stadionu tadašnjeg "MTC-a" u Čakovcu. Godine 1960. NK «Polet» je imao 180 članova. Klubom je upravljao jedanaest članova upravnog, pet nadzornog i tri disciplinskog odbora.

1962./63.

Vođena je teška borba za opstanak s najboljim klubovima sjeverne Hrvatske

U sezoni 1962./63. seniori NK «Polet» osvojili su prvo mjesto u Podsaveznoj ligi Čakovec. Sezonu ranije igrao je u višem rangu natjecanja, u Zagrebačkoj zoni. Vođena je teška borba za opstanak s najboljim klubovima sjeverne Hrvatske. Uostalom, u to vrijeme NK «Polet»> nije imao nikakve uvjete za organizaciju utakmice tog ranga nat jecanja. Tražile su se, naime, svlačionice s tuševima, ograđeno igralište koje može primati do 5 tisuća gledatelja i gotovo profesionalno vođenje kluba. Klub je tada morao napustiti svoje staro igralište i mobilizirati sve snage u selu kako bi se počelo s izgradnjom Parka mladosti. Jedna od zadaća u mobilizaciji svih snaga na mjestu bila je povećanje članstva kluba. U godinu dana broj članova povećan je sa 520 na 708. Seniorska ekipa osvojila je prvo mjesto u Podsaveznoj ligi Čakovec. Klub je u to vrijeme imao ukupno 53 registrirana igrača svih kategorija. Započela je intenzivna izgradnja Parka mladosti.

1971./72.

Do zadnjeg kola nije se znalo tko će biti prvak

U sezoni 1971./72. NK «Polet» je odlično igrao. Do zadnjeg kola nije se znalo tko će biti prvak, čakovečki «MTČ» ili «Polet». Ekipu je vodio trener Palašek. Međutim, već u sljedećoj sezoni NK «Polet» je, natječući se u Međimurskoj ligi, u posljednjem času izbjegao ispadanje. Novi trener Eugen Šinko tada je konsolidirao mladu momčad koja je na kraju jesenskog dijela novog prvenstva završila na drugom mjestu. U isto vrijeme juniori su osvojili Kup Međimurja, te su se plasirali u polufinale Zagrebačke zone. To je tada bio izvanredno vrijedan rezultat.

1973./74

treće mjesto Međimurske lige

Jesenski dio prvenstva 1973./74. «Polet» je završio na trećem mjestu Međimurske lige, samo s jednim bodom manje od prvoplasirane ekipe. U sezoni 1977./78. igrao je u Zagrebačkoj nogometnoj zoni sjever, te u natjecanju 14 klubova zauzeo 10. mjesto na prvenstvenoj tablici.

1978

Velika svečanost s brojnim uzvanicima kojom je obilježena 20. godišnjica rada NK «Polet»

U Pribislavcu je 11. listopada 1978. godine odigrana prijateljska utakmica između NK «Polet» i «New York Eaglesa» iz New Yorka. Rezultat je bio 2:2. Bio je to do tada neviđeni sportski spektakl u Međimurju. Na stadionu Parka mladosti okupilo se oko 4.500 gledatelja. Utakmica je bila odlično organizirana. Velika svečanost s brojnim uzvanicima kojom je obilježena 20. godišnjica rada NK «Polet»> priređena je 29. studenoga 1978. godine. Posebna priznanja za dvadeseto godišnju vjernost primili su Josip Đuranić, Franjo Juričan, Mirko Medved, Josip Mesarić, Josip Mihalković, Andrija Mlinarić i osnivač i dugogodišnji predsjednik Petar Peršić. Priznanja za 15-godišnju aktivnost u klubu dobili su članovi i igrači: Ivan Babić, Stjepan Belec, Franjo Belović, Vlado Braniša, Antun Car, Dane Drča, Drago Horvat, Josip Juričan, stariji, Pavao Košak, Stjepan Križarić, Viktor Križarić, Rudolf Lesinger, August Lesjak, Josip Lesjak, Stjepan Lesjak, Ivan Mavrin, Drago Okreša, Janko Ovčar, Stjepan Posavec, Stjepan Sabol, Ivan Sontor, Petar Špancer, Ivan Toplek, Marijan Varga i Juraj Zorčec. Priznanje za deset godina aktivnosti i rada dobilo je 76, a priznanje za pet godina vjernosti 63 osoba. «Polet» je te 1978./79. sezone igrao u Zagrebačkoj nogometnoj zoni sjever i na kraju prvenstva zauzeo odlično 4. mjesto. U sezoni 1979./80., igrajući u istom rangu natjecanja, zauzeo je 6. mjesto.

1980./81.

«Polet» je igrao u Zagrebačkoj regionalnoj nogometnoj ligi

U sezoni 1980./81. «Polet» je igrao u Zagrebačkoj regionalnoj nogometnoj ligi zajedno sa sljedećim klubovima: «Dubrava» Zagreb, «Omladinac»> Novo Selo Rok, «Trgocentar-Sloga» Čakovec, «Slaven» Koprivnica, «Jugokeramika» Zaprešić, «Trešnjevka» Zagreb, «Rudar»> Mihovljan, «Karlovac», «MTČ» Čakovec, «Hidroelektra>> Podsused, «Lokomotiva» Zagreb, «TPK» Zagreb i «Zagorac» Krapina. «Polet» je tada uglavnom igrao u sastavu Z. Korent, V. Korent, Mesarić, Malenović, Lesjak, Palfi, Vrbanec, Korpar, Mihalković, Čejvan, Povodnja, Zadravec, Palašek, M. Peršić, Igrec i Srnec. Kraj prvenstvene sezone dočekao je na 4. mjestu prvenstvene tablice.

1986

Prvak III. RNL ZO Varaždin

Godine 1986. «Polet» je postao prvakom III. RNL ZO Varaždin. U dramatičnoj posljednjoj utakmici prvenstva «Polet» je u Pribislavcu, pred rekordnih 2500 gledatelja, pobijedio varaždinsku «Slobodu» i osvojio prvenstvo. Tada je igrao u sastavu: Stamenković, Varga, Belošek, Prprović, Deban, Zobec, Grabić (D. Novak), Orehovec, Mihalec, T. Novak, Pavleković (I. Novak). U kvalifikacijama za popunu Sjeverne skupine HNL, «Polet» je za protivnika dobio «Slaven»> iz Koprivnice. Prva utakmica u Pribislavcu dobila je rezultatom 3:1. Dva gola postigao je Orehovec, a jedan Z. Novak. U uzvratnoj utakmici u Koprivnici rezultat je bio 4:2 u korist «Slavene». U izvođenju jedanaesteraca bolji je bio «Polet»>. Ukupni rezultat bio je 7:8 u korist «Poleta» koji se plasirao u viši rang.

1989

Prijateljska utakmica sa NK "Hajduk iz Splita

Krajem ožujka 1989. godine započele su pripreme za prijateljsku utakmicu sa NK "Hajduk iz Splita. Splićane su zajednički ugostili nogometni klubovi "Polet" iz Pribislavca i "MTC" iz Čakovca. Bio je i napravljen program boravka Hajdukovaca u Međimurju. Obilazak gornjeg Međimurja, ručak, te večera u čakovečkom hotelu "Park". Utakmica se pred gotovo 2.000 gledatelja odigrala na stadionu SRC "Mladost" u Čakovcu. Kombiniranom sastavu "Poleta" i "MTC-a suprotstavio se prvi sastav "Hajduka". Rezultat utakmice bio je 6:1 u korist "Hajduka". Na sjednici 10 "Poleta" od 7. svibnja 1989. godine utvrđeno je da je cijeli pro gram s gostovanjem "Hajduka", u čijim je redovima tada igrao Robert Jarni, prošao u redu, ali da su financijski efekti zbog malog broja gledatelja izostali. Uslijedili su i slabi rezultati u prvenstvu. Tvrdi se da je to zbog loše financijske situacije. Klub treba igračko pojačanje. Za novu sezonu angažiran je novi trener, Milivoj Soprek iz Varaždina. Međutim, on odustaje, a za trenera je imenovan Vinko Grgić. Klub svoju dvoranu iznajmljuje Zanatskoj zadruzi «Napredak iz Čakovca. Predsjedništvo NK "Polet" čine: Vlado Braniša, Stjepan Jarni, Josip Juričan, Drago Kovač, Ivan Lesjak, Miljenko Palfi, Miro Peršić, Srećko Pokupec, Darko Stamenković, Petar Špancer i Božo Teskač. Predsjednik je Božo Teskač, a potpredsjednik Milan Palfi, tajnik Petar Špancer i blagajnik Drago Šegović.

1990

prijedlog o formiranju poduzeća NK "Polet"

Na sjednici Predsjedništva održanoj 7. prosinca 1990. godine iznijet je prijedlog o formiranju poduzeća NK "Polet". Izrečene su brojne dvojbe. Očekuje se nepovoljna reakcija mještana Pribislavca. Zaključeno je da e organizira sastanak s predstavnicima svih sportskih sekcija SD "Polet", tadašnje Mjesne zajednice Pribislavec, Osnovne škole Pribislavec i drugih zainteresiranih za razvoj sporta u mjestu.

1990

osnivanju klupske tvrtke pod nazivom "Polet-Trade".

Izborna skupština NK "Polet" održana 15. ožujka 1990. godine izabrala je novo Predsjedništvo u sastavu Vlado Braniša, Drago Herman, Stjepan Jarní, Josip Juričan, Drago Kovač, Branko Logožar, Stjepan Magdalenić, Miro Novak, Miroslav Peršić, Srečko Pokupec i Petar Špancer. Za predsjednika je izabran Miroslav Peršić, tajnika Petar Špancer i blagajnika Božo Teskač. Donijeta je odluka o osnivanju poduzeća. Javni poziv na raspravu oko osnivanja poduzeća bio je bez odziva. Na kraju prvenstva trener seniora Vinko Grgić razriješen je dužnosti. Za novog je postavljen Antun Srša. kolovozu su obavljene pripreme ekipe za novo prvenstvo u Mađarskoj. Seniori stalno postižu slabe rezultate. Zbog toga je 31. ožujka 1992. godine predsjedništvo angažiralo novog trenera Zvonka Korenta koji momčad vodi samo do kraja prvenstva. «Polet» je tada igrao u Regionalnoj nogometnoj ligi - sjever, grupa A. Pripreme ekipe za novu sezonu vodio je novi trener Ranko Celišćak. Već na sjednici predsjedništva održanoj 28. kolovoza, trener Ranko Celišćak izvještava da su pripreme počele 17. srpnja 1992, te da su rezultati u prvim kolima prvenstva loši. Klub je na prvenstvenoj tablici sve niže, a 3. prosinca 1992. predsjedništvo konstatira da je trener seniora Ranko Celišćak napustio klub. Pokrenut je postupak reorganizacije i izrade novog statuta, jer su se prema dopuni Zakona o športu klubovi morali organizirati kao udruženja građana. Predsjedništvo je prihvatilo informacije predsjednika Miroslava Peršića o osnivanju klupske tvrtke pod nazivom "Polet-Trade".

1992

Novi Statut, određene su nove klupske boje (crveno-žuta), te novi amblem kluba

Izborna skupština NK "Polet" održana je 23. prosinca 1992. godine. Prihvaćen je novi Statut, određene su nove klupske boje (crveno-žuta), te novi amblem kluba. Klupsko poduzeće "Polet- Trade" započet će radom 15. siječnja 1993. godine i bavit će se prodajom sportske odjeće i obuće na veliko. Za predsjednika kluba ponovno je iza bran Miroslav Peršić, a u Upravni odbor Ivica Marciuš, Ivica Medved, Darko Novak, Miroslav Peršić, Rajko Peršić, Srećko Pokupec, Željko Pokupec, Petar Špancer i Božo Teskač. U Nadzorni odbor izabrani su Vlado Braniša, Vlado Obadić i Damir Pintar. Na prvoj sjednici Upravnog odbora održanoj 3. siječnja 1993. godine za potpredsjednika je izabran Petar Špancer. Klub je raspisao natječaj za tehničko-sportskog direktora tvrtke "Polet-Trade" koji će posao obavljati profesionalno. Izabran je Miroslav Horvat iz Čakovca. Odlukom Upravnog odbora poslove tajnika i rizničara Kluba obavljat će također Miroslav Horvat. Trener seniorske momčadi je Stanko Vugrinec.

1993

Ruski igrači Soukov i Issaev, te naknadno i Sergej Nikanorov

U Rujnu 1993. godine na sjednici Upravnog odbora raspravljalo se o složenoj financijskoj situaciji u klubu i klupskoj tvrtki "Polet-Trade". Bilo je čak prijedloga da se tvrtka stavi u stanje mirovanja. Ipak, odlučeno je da se nastavi radom. Klub je u to vrijeme postizao dobre sportske rezultate, iako je trener Stanislav Vugrinec imao na raspolaganju mali broj igrača. Za NK "Polet" tada su registrirani ruski igrači Soukov i Issaev, te naknadno i Sergej Nikanorov. Klub se borio za ulazak u viši rang natjecanja.

1994

NK "Polet" postao je prvak regije

U veljači 1994. bio je na pripremama u Medulinu. Slabo je startao u nastavku prvenstva. Trener Vugrinec dao je neopozivu ostavku na sjednici Upravnog odbora 22. ožujka 1994. godine. Financijske prilike u klubu su dobre. Za trenera je izabran Ivan Gašparić. NK "Polet" postao je prvak regije.

1995

Zimske pripreme u Medulinu

U novoj sezoni, uključujući i pripreme za nju, klub vodi trenera Duška Kotura. Na zimskim pripremama u veljači 1995. igrači su bili u Medulinu. Na sastanku Upravnog odbora održanom 8. ožujka 1995. godine donijeta je odluka o reorganizaciji kluba. Operativno vođenje prepušteno je direktoru, te je za direktora kluba i direktora klupske tvrtke "Polet-Trade" imenovan Stjepan Jarni. Za ekonoma je imenovan Damir Rešetar, a administratora Ivan Košak. Za blagajnika je predložen Josip Žganec. Zbog loših rezultata u kojima je izgubljena utrka za prvo mjesto, 16. svibnja 1995. godine trener seniorske ekipe Duško Kotur podnio je ostavku na svim funkcijama u klubu. Klub ima trajne probleme s "Marketing-Prometom", tvrtkom kojemu je iznajmio dio svojih pro storija na stadionu. Izborna je skupština održana 21. srpnja 1995. godine. Za predsjednika je ponovno, tajnim glasovanjem, izabran Miroslav Peršić, za potpredsjednika Ivica Marciuš. Trenerom seniorske ekipe postao je Dragutin Magdalenić Micika.

1995

likvidacija klupske tvrtke «Polet-Trade»

Upravni odbor je 20. prosinca 1995. godine raspravljao i zaključio da Skupštini kluba predloži likvidaciju klupske tvrtke «Polet-Trade». Za novog trenera angažiran je Željko Orehovec. U klupske je prostorije uveden plin. Preko Kluba Baranjaca u Čakovcu organiziran je prijateljski susret s HNK «Baranja» iz Belog Manastira.

1996

Dodatna financijska sredstva i "Poletova noć"

Kako bi se osigurala dodatna sredstva, predloženo je da se organizira "Poletova noć". Donijeta je i odluka o dogradnji poslovnog prostora objekta NK <<Polet». Seniori postižu dobre sportske rezultate. Upozorava se na nedostatan rad s juniorskim sastavom. Zato i izostaju rezultati. Trener Željko Orehovec dao je 14. lipnja 1996. ostavku zbog odlaska za trenera u NK «Omladinac» Novo Selo Rok.

lipanj. 1996

igrati kvalifikacije za II. HNL.

Skupština kluba održana je 22. lipnja 1996. godine. Seniorska ekipa bila je slaba, sastavljena uglavnom od juniora. Jesenski dio prvenstva završio je na predzadnjem mjestu. U proljetnom dijelu u momčadi se vratilo nekoliko starijih igrača te je klub završio prvenstvo na odličnom šestom mjestu. Financijska je situacija vrlo teška, ali se klub s njom dobro nosi. Poslovanje je pozitivno. Preuređen je klupski «Buffet», te se od njega očekuje dobra zarada. Donesen je novi Statut. Za predsjednika izabran je Ivan Marciuš, a za dopredsjednika Drago Kovač i Vladimir Peršić. Kao direktor ponovo je potvrđen Stjepan Jarni. Za direktora stadiona imenovan je Damir Obadić, a financijskog direktora Franjo Jagar. Blagajnikom je imenovan Dragutin Magdalenić. Na sjednici Upravnog odbora 7. srpnja 1996. godine formiran je niz komisije s ciljem ravnomjernog rasporeda dužnosti i obveze u klubu. Mobilizirani su svi potencijali kako bi se konsolidirala financijska situacija. Za trenera seniorske ekipe postavljen je Miroslav Peršić. Naime, mnogi kontaktirani treneri tražili su prevelike honorare. Miroslav Peršić pristao je trenirati seniore besplatno. NK «Polet» treba igrati kvalifikacije za II. HNL. Na sjednici Upravnog odbora 8. rujna 1996. godine razvila se zanimljiva rasprava o tome je li NK «Polet» organizacijski i financijski spreman za igranje u II. ligi. Svi članovi su bili za to da «Polet» odigra kvalifikacije i učini sve da sljedeće sezone igra u II. HNL. Donijeta je i odluka da se sredstvima Mjesnog odbora Pribislavec, u okviru stadiona, iza košarkaškog izgradi tenisko igralište. Kvalifikacijske utakmice za II. HNL odigrane su s NK «Dinamo»> Predavec. NK «Polet» je ušao u II. HNL sjever jer je od igranja u toj ligi odustao NK «<Fotex>> Nedeljanec. Klub ima probleme s trenerom prve ekipe, te sa trenerima svih ostalih kategorija. Šefom stručnog štaba imenovan je Miroslav Peršić. Trenerom seniorske ekipe od 23. kolovoza postaje Josip Zbiljski. Dana 23. rujna 1996. godine na sjednici Upravnog odbora dao je izvješće o prvom ciklusu odigranih utakmica. Trener je nezadovoljan međusobnim odnosima igrača. Osnovna je zadaća sačuvati drugoligaški status. Momčad je dobra, ali se s njom ne može računati za neki visoki plasman. Treba igrački pojačati ekipu. Skupština kluba održana je 22. lipnja 1996. godine. Seniorska ekipa bila je slaba, sastavljena uglavnom od juniora. Jesenski dio prvenstva završio je na predzadnjem mjestu. U proljetnom dijelu u momčadi se vratilo nekoliko starijih igrača te je klub završio prvenstvo na odličnom šestom mjestu. Financijska je situacija vrlo teška, ali se klub s njom dobro nosi. Poslovanje je pozitivno. Preuređen je klupski «Buffet», te se od njega očekuje dobra zarada. Donesen je novi Statut. Za predsjednika izabran je Ivan Marciuš, a za dopredsjednika Drago Kovač i Vladimir Peršić. Kao direktor ponovo je potvrđen Stjepan Jarni. Za direktora stadiona imenovan je Damir Obadić, a financijskog direktora Franjo Jagar. Blagajnikom je imenovan Dragutin Magdalenić. Na sjednici Upravnog odbora 7. srpnja 1996. godine formiran je niz komisije s ciljem ravnomjernog rasporeda dužnosti i obveze u klubu. Mobilizirani su svi potencijali kako bi se konsolidirala financijska situacija. Za trenera seniorske ekipe postavljen je Miroslav Peršić. Naime, mnogi kontaktirani treneri tražili su prevelike honorare. Miroslav Peršić pristao je trenirati seniore besplatno. NK «Polet» treba igrati kvalifikacije za II. HNL. Na sjednici Upravnog odbora 8. rujna 1996. godine razvila se zanimljiva rasprava o tome je li NK «Polet» organizacijski i financijski spreman za igranje u II. ligi. Svi članovi su bili za to da «Polet» odigra kvalifikacije i učini sve da sljedeće sezone igra u II. HNL. Donijeta je i odluka da se sredstvima Mjesnog odbora Pribislavec, u okviru stadiona, iza košarkaškog izgradi tenisko igralište. Kvalifikacijske utakmice za II. HNL odigrane su s NK «Dinamo»> Predavec. NK «Polet» je ušao u II. HNL sjever jer je od igranja u toj ligi odustao NK «<Fotex>> Nedeljanec. Klub ima probleme s trenerom prve ekipe, te sa trenerima svih ostalih kategorija. Šefom stručnog štaba imenovan je Miroslav Peršić. Trenerom seniorske ekipe od 23. kolovoza postaje Josip Zbiljski. Dana 23. rujna 1996. godine na sjednici Upravnog odbora dao je izvješće o prvom ciklusu odigranih utakmica. Trener je nezadovoljan međusobnim odnosima igrača. Osnovna je zadaća sačuvati drugoligaški status. Momčad je dobra, ali se s njom ne može računati za neki visoki plasman. Treba igrački pojačati ekipu.

rujan. 1996

Problemi s trenerom prve ekipe

Klub ima probleme s trenerom prve ekipe, te sa trenerima svih ostalih kategorija. Šefom stručnog štaba imenovan je Miroslav Peršić. Trenerom seniorske ekipe od 23. kolovoza postaje Josip Zbiljski. Dana 23. rujna 1996. godine na sjednici Upravnog odbora dao je izvješće o prvom ciklusu odigranih utakmica. Trener je nezadovoljan međusobnim odnosima igrača. Osnovna je zadaća sačuvati drugoligaški status. Momčad je dobra, ali se s njom ne može računati za neki visoki plasman. Treba igrački pojačati ekipu.

1997

Financijski problemi, neaktivnost uprave, koncert "Gazde"

U svibnju 1997. godine govori se o teškoj ukupnoj situaciji u klubu. Neaktivnost većine članova Upravnog odbora dovela je klub u situaciju neostvarivanja prihoda. Nedisciplina je osnovna karakteristika medu igračima na terenu i u svlačionici. Klub je predzadnji na prvenstvenoj ljestvici. Prilike su mnogo bolje kod kadeta i juniorske ekipe. Trener seniorske ekipe je Dragutin Mesarić. U sveukupnim pripremama za novu sezonu dovedeno je devet novih igrača, angažiran je novi trener seniorske ekipe Mladen Friščić. Zbog problema na radnom mjestu, trener Friščić se zahvalio na povjerenju, te je za trenera ponovo angažiran Josip Zbiljski. Donijeti su vrlo visoki kriteriji iz klubova koji se natječu u II HNL.. Klubovi moraju imati pogon od najmanje četiri ekipe: seniori, omladinci i kadeti, pioniri i mladi pioniri. To traži znatna financijska sredstva i gotovo profesionalnu organizaciju kluba. Postavlja se pitanje je li «Polet» spreman natjecati se u II. HNL. Nakon dulje diskusije i pomne analize plana prihoda i rashoda Upravni odbor NK «Polet odlučio je nastaviti natjecanje u II. HNL. Kako bi se namaknula sredstva za normalno funkcioniranje kluba, 6. rujna 1997. godine organiziran je koncert zabavnog sastava «Gazde». Godišnja skupština održana je 19. rujna 1997. godine. Klub je postigao dobre sportske rezultate u svim kategorijama. Financijski je pozitivno poslovao. Izabran je novi upravni odbor u sastavu od 23 člana. Dva člana upravnog odbora delegirao je Mjesni odbor Pribislavec. Za predsjednika je izabran Vladimir Peršić, sportskog direktora i tajnika Stjepan Jarni, a blagajnika Dragutin Magdalenić. Trenerom seniorske ekipe postao je Dragutin Mesarić.

studeni 1997

Slabi rezultati, izmjene Statuta

Upravni odbor je 25. studenoga 1997. godine raspravljao o rezultatima polusezone 1997/98. Seniori su postigli slabe rezultate. U 15 odigranih utakmica osvojili su samo 13 bodova i zauzeli 14. mjesto na tablici. Nešto bolja situacija, po mišljenu trenera Stjepana Magdalenića, bila je s juniorima i kadetima. Trener pionira i mladih pionira Vinko Grgić isticao je dobru budućnost nogometa u Pribislavcu. Bitne izmjene Statuta, na temelju Zakona novog o sportu, obavljene su u Skupštini NK «Poleta», održanoj 26. prosinca 1997. godine. Vodstvo kluba činili su skupština, upravni odbor, izvršni odbor, predsjednik, nadzorni odbor, tajnik i sportski direktor. Predsjednik skupštine ujedno je i predsjednik upravnog odbora. Izvršni odbor čine predsjednik, dva potpredsjednika, sportski direktor, tajnik, rizničar i predsjednik stegovnog suda. Na sjednici Upravnog odbora NK «Polet» održanoj 8. siječnja 1998. godine u Stegovni sud izabrani su Damir Obadić za predsjednika, te Dragutin Mesarić i Franjo Topličanec za članove. Za šefa stručnog stožera izabran je Josip Zbiljski. On je dobio i zadaću treniranja pionira i mlađih pionira. Za trenera seniorske ekipe iza bran je Vinko Grgić, a za kadete i juniore Stjepan Magdalenić. Klupsku dvoranu u ponovni trogodišnji zakup dobila je tvrtka «Infograf» iz Zagreba.

1998

Velika tombola

Klub organizira veliku tombolu 15. kolovoza 1998. godine sa 50.000 tombolskih karata i izuzetno vrijednim nagradama. Čine se višestruki napori kako bi se osigurala sredstva za skupe trenere i cjelokupni sportski pogon. Očito je da klub bez pomoći Mjesnog odbora Pribislavec i Grada Čakovca teško može materijalno izdržavati takav pogon. Javlja se nezadovoljstvo, pa čak i bojkot kod pojedinih igrača. Slabi sportski rezultati doveli su nogometaša «Poleta» u situaciju da igraju kvalifikacijsku utakmicu za opstanak u II. HNL-sjever. Iz II. HNL-sjever NK «Polet» je u stvari ispao suspenzijom, odnosno oduzimanjem šest bodova. Treneri Zbiljski i Grgić svoje su mandate stavili na raspolaganje. Kadeti su također postigli slabe rezultate. Ostali su zadnji na ljestvici. Nešto bolje rezultate postigli su pioniri i mlađi pioniri.

natjecanje u III. HNL

U novoj sezoni "Polet" se natječe u III. HNL. U prijelaznom razdoblju dovedeno je 9 igrača. Za novog trenera seniorske ekipe imenovan je Zlatko Deban. Imenovani su i drugi treneri. Za pionire Dejan Posavec, a za kadete i junior Stjepan Magdalenić odbi ja ponudu. Na sjednici Upravnog odbora održanoj 6. prosinca. 1998. godine izvješće o jesenskom dijelu prvenstva podnio je novi trener Damir Pintar. Ekipu je preuzeo u zadnjih pet kola. Slabi rezultati postignuti su zbog slabog odziva na treningu i velikog broja kažnjenih igrača. Ekipu treba pomladiti, a neke igrače ustupiti drugim klubovima.

1999

Burno u rukovodstvu kluba

Godišnja skupština NK "Polet" održana je 31. siječnja 1999. godine. Broj članova UO smanjen je sa 25 na 15. Predsjednik je Vladimir Peršić. Za dopredsjednika je iza bran Milan Palfi. Elvis Horvat imenovan je za sportskog direktora. Trener seniora je Damir Pintar. Kasnije mu se priključio i Stjepan Magdalenić. Početkom kolovoza 1999. NK "Polet" je dobio nove trenere. Trenerom seniora postao je Dragutin Mesarić, juniora Rajko Peršić, a pionira i limača Dejan Posavec. Već 20. kolovoza Upravni odbor raspravlja o ostavci trenera Mesarića i prihvaća je. Klub je u krizi. Raspravlja se o sazivanju izvanredne skupštine kako bi se izabralo novo vodstvo. Problemi su na svim razinama. U međuvremenu, ostavku na sve dužnosti u klubu dao je tajnik i član UO Stjepan Jarni. Na sastanku UO održanom 29. rujna 1999., predsjednik Vladimir Peršić daje ostavku i predlaže sazivanje izvanredne skupštine. Drago Magdalenić daje ostavku na dužnost blagajnika (rizničara). Tada je dogovoreno da cijeli Upravni odbor pod nese ostavku. Izvanredna skupština održana je 8. listopada 1999. godine. Kako nije bilo kvoruma, a nakon prijedloga Miroslava Peršića da se utemelji Odbor za hitnost, predsjednik Vladimir Peršić prekinuo je rad i sazvao novu skupštinu za sedam dana. Dana 15. listopada 1999. održan je nastavak Izvanredne skupštine NK "Polet". Bilo je nazočno samo 20 članova. Tijesnim brojem glasova usvojen je prijedlog da se izabere Odbor za vođenje kluba do skupštine i Odbor za hitnost koji će organizirati novu skupštinu. Nova skupština održana je 8. siječnja 2000. godine. Skupštini je nazočilo 64 članova. Izabrano je novo vodstvo kluba. Za predsjednika je izabran Vlado Braniša, potpredsjednike Ivan Kolarić i Damir Obadić, tajnika Petar Špancer, a blagajnika Anto Baković. Za predsjednika Skupštine NK "Polet" izabran je Željko Medved. Upravni odbor broji 31, a Izvršni 11 članova. «Polet» je na prvenstvenoj ljestvici zauzeo pretposljednje 15. mjesto i ispao iz lige.

2000./2001

Odlična igra, ali ...

U sezoni 2000./2001. «Polet» se natjecao u I. županijskoj ligi NSM i superiorno osvojio prvo mjesto. O tome govori i naslov «Polet se vratio na velika vrata»> objavljen u lokalnom listu Međimurje 3. srpnja 2001. godine. Tijekom natjecateljske godine igrače su trenirali treneri Radovan Varga, u jesenskom, i Damir Pintar, u proljetnom dijelu. Novi trener Mladen Rešetar, nekada odličan igrač «Varteksa» i kasnije uspješni trener, preuzima «Polet» krajem lipnja 2001. godine. Odmah je najavio borbu za prvo mjesto u IV. HNL. Polet je doista u sezoni 2001./2002. potpuno zasluženo osvojio prvo mjesto u IV. HNL. Velike zasluge za takav uspjeh, gotovo rezultatsku renesansu, bez sumnje su imali trener Mladen Rešetar, te predsjednik Elvis Horvat. Za «Polet»> su igra li Ivica Apostolovski, Nenad Bašek, Krunoslav Gajnik kapetan, Nikola Lesjak, Tomislav Medved, Franjo Mihalković, Damir Mikulan, Goran Mikulan, Saša Nemec, Danijel Novak, Ivan Novak, Goran Obadić, Marko Obadić, Dragutin Okreša, Mišo Palfi, Krešo Posavec, Dubravko Stamenković, Zlatko Škvore, Vanja Tolimir, Tomislav Tomašić, Marko Trajber i Boris Vrbanec. Međutim, u kvalifikacijama III. HNL sjever «Polet» je zaustavljen. Već u prvoj kvalifikacijskoj utakmici u lipnju 2002. godine «TVIN» iz Virovitice je sa 2:0 porazio «Polet» na stadionu u Pribislavcu. U uzvratnoj utakmici «Polet» ponovno je izgubio rezultatom 2:1, te nije izborio ulazak u viši rang natjecanja. Novi trener prve ekipe postao je ponovno Damir Pintar. Trenerom vratara postao je Dražen Posavec, junior i pionir Marko Obadić.

2003

Odlična i perspektivna juniorska ekipa

U siječnju 2003. godine za novog trenera seniorske momčadi postavljen je Drago Vabec, nekada poznati nogometni internacionalac. Upravni odbor kompletirao je stručni stožer i imenovao trenere ostalih klupskih selekcija. Jubilarna 45. izvještajna skupština NK «Polet» održana je 3. svibnja 2003. godine. Vodio ju je predsjednik Elvis Horvat. Uz organizacijske probleme najvažniji dio skupa bio je izvješće trenera seniorske momčadi Drage Vabeca. On je naglasio da je seniorska ekipa «Poleta» još uvijek u trci za prvo mjesto, iako je jesenji zaostatak za prvoplasiranom ekipom bio devet bodova. Međutim, «Polet»> ima odličnu perspektivu jer će juniorska momčad osvojiti prvo mjesto, veliki broj juniorske kuće na vratima prve ekipe.

Skip to content