Pratite nas putem mrežnih stranica i društvenih mreža

Nešto kratko o nama

Ženski odbojkaški klub Kaštel Pribislavec osnovan je 1996. godine i od samih početaka osnutka natječe se u sustavu natjecanja Hrvatske odbojkaške lige, III. Liga – centar. Klub je osnovan na inicijativu profesora tjelesno-zdravstvene kulture OŠ Vladimira Nazora gosp. Franje Novaka. Prvi predsjednik ŽOK-a Kaštel je bio Josip Žganec. Nakon gosp. Žganca predsjednici kluba bili su Igor Horvat, Višnja Ivačić, Danijela Prprović i, današnji predsjednik, Renato Frančić.

Od samog početka u sustavu natjecanja odbojkašice su pokazivale vrlo uspješne rezultate u III. ligi. Danas, klub okuplja blizu 100-tinjak djevojčica i djevojaka kako iz Pribislavca tako i iz cijelog Međimurja. Djevojke, od samih početaka, treniraju licencirani treneri odbojke. Prvi trener u klubu je bio Franjo Novak, zatim Josip Žganec, Rajko Kolarek, Ljiljana Rastovčan, Ivan Vabec, Franjo Vabec i sad, već duže vrijeme, trenersku palicu preuzeli su Marko Obadić, Željka Obadić i Darina Novaković. Igračice, seniorke kluba, Dina Šestan, Nives Horvat, Mateja Brzuhalski radile su sa najmanjim limačicama u klubu i prenosile svoje odbojkaško umijeće.

U samim počecima klub se natjecao samo sa jednim sastavom, seniorkama, u III. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Zadnjih deset godina, konkretno od 2001., klub je pojačao rad sa mlađim dobnim skupinama te formirao ekipe mini i male odbojke. Tijekom godina, seniorke su napredovale uspješno u sustavu natjecanja i iz III. Lige plasirale su se u veći rang natjecanja, II. Hrvatska odbojkaška liga i u konačnici u I. B ligu. Paralelno kako su napredovale seniorke, napredovale su i mlađe dobne kategorije koje su se natjecale u Međužupanijskoj ligi – mlađe kadetkinje, III. Ligi – kadetkinje, II. Liga juniorke. Rad s limačicama preuzela je trenerica Željka Obadić, profesorica kineziologije i prema velikoj zainteresiranosti djevojčica podijelila ih u tri skupine koje sudjeluju u natjecanjima u mini i maloj odbojci diljem Hrvatske.

Danas 2022. natjecanja igračica ŽOK-a Kaštel tvore vrlo širok spektar. Seniorke se natječu u 1.B Hrvatskoj nacionalnoj odbojkaškoj ligi centar, ekipa ŽOK-a Kaštel II natječe se u 3. međužupanijskoj ligi sjever, dok se u 4. međužupanijskoj ligi sjever natječe ekipa ŽOK Kaštel III. U ligama mini i male odbojke natječu se dvije ekipe, točnije uzrasti U13 i U11.

Klub je 2017./2018. godine osvajanjem prvog mjesta u 2.A Nacionalnoj odbojkaškoj ligi i plasmanom u 1.B Nacionalnoj odbojkaškoj ligi-skupina centar dokazao kvalitetan rad u klubu. Ulaskom u 1.B ligu povećani su troškovi što putovanja tako i sudačkih troškova (dva glavna suca, delegat, dva linijska suca, zapisničar) . Iako smo novajlije u ligi i ove godine ŽOK Kaštel je uspješan, te odličnim radom i treniranjem nalazi se u samom vrhu tablice u 1.B HOL. U seniorskom sastavu nalazi se simbioza fakultetski obrazovanih igračica, igračica koje tek pohađaju srednju ili osnovnu školu, te onih koje već imaju svoje obitelji. Po tim specifičnostima smo jedinstveni u Hrvatskoj odbojci i klub dobiva mnogo priznanja Hrvatskog odbojkaškog saveza. Vjerno ih prate i slijede igračice mlađih uzrasta, kadetkinje, koje s velikom željom i kontinuiranim treniranjem iščekuju ulazak u seniorsku ekipu. Djevojke vrlo ozbiljno pristupaju treniranju i svojim rezultatima pokazuju napredak iz sezone u sezonu. Uprava kluba i trener vrlo pažljivo prate ispunjavanje školskih obaveza i potreba dobrog uspjeha.

Mini i mala odbojka igra se turnirskim sustavom i na tim se turnirima odigrava po nekoliko utakmica. Naše male igračice isto su tako visoko rangirane u sustavu natjecanja. Prilikom sportskog natjecanja klub promiče mjesto i u sportskom sadržaju je klub iz Pribislavca prepoznatljiv po kvaliteti napredovanja od limačica do seniorskog sastava.

Sve naše igračice u svim skupinama u velikom broju prate naši navijači koji su svojim gromoglasnim navijanjem nebrojeno puta sedmi igrač.

Rad ŽOK-a Kaštel traje cijelu godinu bez obzira na trajanje sportske sezone. Pri kraju sportske sezone, u mjesecu travnju, organizira se već tradicionalno završni turnir u mini i maloj odbojci ili humanitarni turnir, a u ljetnim mjesecima provodi se mala škola odbojke te tradicionalna odbojka na pijesku ”Pješčana oluja”.

Tradicionalni turnir odbojke na pijesku pod nazivom „Pješčana oluja“ organizira se od 1998. godine i na istom sudjeluju ekipe iz cijelog Međimurja kao i okolnih županija. Cilj ovog turnira jest upotpuniti ljetne mjesece igranjem odbojke igračicama kojima sezona završava krajem travnja, popularizirati odbojku na pijesku te okupiti ljubitelje i simpatizere odbojke na pijesku iza Društvenog doma u Pribislavcu. Osim okupljanja mnogih odbojkaša i odbojkašica, mještani Pribislavca i cijelog Međimurja uživaju u programu koji klub odlično pripremi, odličnim odbojkaškim utakmicama i druženju na odbojkaškom terenu i oko njega. Druženjem i igranjem odbojke na pijesku cilj je kluba okupiti sponzore i donatore koji klubu već godinama financijski pomažu u djelovanju. Kao takav, klub je jedan od inicijatora odbojke na pijesku za cijelu županiju, a rezultati su vidljivi u uspješnom sudjelovanju naših igračica na turnirima diljem Hrvatske tijekom ljetnih mjeseci.

Svim aktivnostima koje klub organizira nastoje se osigurati neophodna sredstva za normalno djelovanje kluba kako bi se podmirili troškovi kotizacije, licence, sportske opreme, dvorane, trenera, suci.

Službene utakmice, a i treninzi seniorske i kadetske ekipe odvijaju se u dvoranama NK Polet, OŠ Belica u Belici i Druge osnovne škola u Čakovcu dok se treninzi limačica odvijaju u dvorani Društvenog doma u Pribislavcu.

Skip to content