Datum
21. travnja 2022.
Vrijeme
18:00 - 21:00
Lokacija
Društveni dom

Povodom obilježavanja 20 godina Općine Pribislavec pozivamo Vas na svečanu sjednicu i predstavu Dimnjačar.

Pozvani ste svi mještani, a za detalje pratite stranicu jer moramo uskladiti sve sa epidemiološkim mjerama.

Ulaz u dvoranu je slobodan do popunjenosti dvorane društvenog doma.
Hvala Vam na razumjevanju i želimo Vam puno smijeha i zabave

18:00 satiSVEČANA SJEDNICA

19:00 satiKEREKEŠ TEATAR – DIMNJAČAR

Izvještaj

U sklopu Dana Međimurske županije 21. travnja 2022 godine u dvorani Društvenog doma u Pribislavcu slavila se 20. obljetnica osnivanja općine Pribislavec.

O povijesti općine govorila je općinska vijećnica, ali i ovom prilikom voditeljica programa Dina Korent.

– Prvi puta u svojoj povijesti Pribislavec je u listopadu 2001. godine na temelju Zakona o područjima županija, gradova i općina postao samostalna općina. Prvim načelnikom općine Pribislavec postaje Rajko Grkavac, godine 2009. godine zamjenjuje ga Višnja Ivačić koja je načelničku funkciju obavljala u tri mandata. Nakov Višnje Ivačić tu je funkciju preuzeo Matija Ladić koji je i danas aktualni načelnik, rekla je D. Korent.

Na svečanu sjednicu odazvali su se brojni gosti.

Svojim dolaskom svečanost su obogatili: međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, zamjenik predsjednika Skupštine Međimurske županije Mario Medved. Tu su bili i načelnik općine Belica Zvonimir Taradi, načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc, načelnik općine Podturen Perica Hajdarović i načelnik općine Šenkovec Robert Meglić. Odazvali su se i predsjednik Općinskog vijeća Zoran Tomašić, zamjenik predsjednika Nenad Pintarić i ostali općinski vijećnici.

Događaju su prisustvovali brojni predstavnici vjerskog, odgojno-obrazovnog i zdravstvenog sustava te predstavnici udruga. Neki od njih su župnik Župe. sv. Florijana Marko Rac, ravnateljica dječjeg vrtića ˈŽibekiˈ Anita Caban i ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Pribislavec Bruno Matotek.

Na početku svečanosti himnu Republike Hrvatske otpjevala je Ivana Lesjak Možek. Publici se obratio predsjednik Općinskog vijeća Zoran Tomašić.

– Pozdravljam vas u ime svih vijećnika i vijećnica. Do 2013. godine Općinsko vijeće imalo je jedanaest vijećnika i jedna iz redova nacionalne manjine, a od 2013. godine ono ima trinaest vijećnika. Dosad smo imali pet saziva Općinskog vijeća i odradili smo više od 250 sjednica i prošli nekoliko tisuća točaka. Radili smo na strategiji razvoja, razvrstavanju nerazvrstanih cesta, realizaciji ribnjaka, igrališta, sportskih terena,pješačkih i biciklističkih staza i uređenju naših objekata, kratko je rekao Z. Tomašić.

Uslijedio je govor načelnika općine Matije Ladića.

– Najveće promjene koje su se u Pribislavcu dogodile u proteklih dvadeset godina bile su obnova društvenog doma, legalizacija i prijenos vlasništva RH za objekte teniskog igrališta i ribnjaka, ulaganje u stadion Petra Perišića, proširenje i uređenje dječjeg vrtića, uređenje ulica za uvođenje kanalizacijskog sustava, rekonstrukcija pješačko-biciklističke staze, djelomična obnova kaštela i mnogi drugi projekti. Također, pripadajuće je romsko naselje infrastrukturno uređeno, izgrađene su ceste, a uvedena je i javna rasvjeta te izgrađen je kanalizacijski sustav. Problematika koja nas tišti manifestira se kroz svakodnevnu palež i rastuća divlja odlagališta, govorio je načelnik.

Publici se obratio i međimurski župan Matija Posavec.

– Kažu da je u životu važno imati dobre prijatelje, ali i susjede. Nisu česti trenuci kada se obljetnicama neke općine odazovu svi susjedi. Pribislavec za susjede ima Belicu, Malu Suboticu i Čakovec, a svi su se oni odazvali ovom događaju. To ukazuje na dobre odnose i prijateljstvo. Županija s općinom Pribislavec također ima dugogodišnju dobru suradnju. U dosta sam navrata govorio, govorim sada, a govorit ću i sutra da je Pribislavec jedna od onih općina koja ima ogromni potencijal. Za nju imamo velike planove, istaknuo je M. Posavec.

Na govornicu je stala gradonačelnica Ljerka Cividini.

– Prošlo je dvadeset godina otkad smo se razišli. Čestitam vam vaš rođendan. Ono što očekuje grad Čakovec i općinu Pribislavec to je formiranje urbanog područja koje smo oformili prije nekoliko mjeseci i odradili smo partnerska vijeća. Grad Čakovec i općina Pribislavec imaju mogućnosti i znanja za realizaciju ovakvog projekta. Imamo mnogo problema, nažalost i repova, no nadam se da ćemo to uspješno riješiti i okrenuti se budućnosti. To zaslužuju svi stanovnici Čakovca i općine Pribislavec.

Nakon svečane sjednice za sve uzvanike priređena je predstava humorističnog karaktera Kerekesh teatra pod nazivom “DIMNJAČAR”.

Previous Pribislavijada
Skip to content