OBAVIJEST – FTTH SVJETLOVODNA MREŽA „OPTIČKI KABEL“

Općina Pribislavec ovim putem obavještava mještane da će do kraja 2022. godine, optički kabel biti postavljen u svim ulicama na području Općine Pribislavec u kojima ne postoje prepreke za postavu istog. Prepreke se odnose na „gole žice“ na banderama u određenim ulicama (ulicama Ivana Gundulića, Kaštelskoj, Matije Gupca te dijelovima ulica Ruđera Boškovića, Nikole Tesle, Ivana Meštrovića, Radničke ulice, Braće Radića i Vinka Žganca), no u vezi kojih tvrtka FRANZ-NET d.o.o, koja postavlja optički kabel, ishodi potrebnu dokumentaciju od HEP-a, radi sanacije navedenih „golih žica“ i ostvarivanja mogućnosti postave optičkog kabla.

Priključenje na navedenu svjetlovodnu mrežu je dostupno u sljedećim ulicama:

  • Vladimira Nazora
  • Josipa Jurja Strossmayera
  • Auguste Šenoe
  • dio Ulice Braće Radić: kućni brojevi 1-25 (neparni), 49-83a (neparni), 52-92 (parni)
  • dio Ulice Ivana Meštrovića: kućni brojevi 28-40 (parni)
  • dio Radničke ulice: kućni brojevi 15-37 (neparni), 16-34 (parni)
  • dio Ulice Ruđera Boškovića: kućni brojevi 25-73 (neparni), 16-44 (parni)
  • Ulica Antuna Mihanovića

Sukladno članku 3. Odluke o davanju prethodne suglasnosti za provedbu izgradnje FTTH svjetlovodne mreže na području Općine Pribislavec („Službeni glasnik Međimurske županije“ broj 19/21), Općina Pribislavec će svaki izvedeni priključak na navedenu svjetlovodnu mrežu financirati u iznosu od 500,00 kuna, što znači da je navedeno izvođenje priključka besplatno za sve mještane, odnosno za sve fizičke i pravne osobe. Izvođenje navedenih priključaka ne predstavlja obvezu uvođenja usluge optičkog interneta.

Prilikom javljanja potrebe za izvođenjem priključka, svaki mještanin obvezan je najprije kontaktirati tvrtku FRANZ-NET d.o.o., koja će ga uputiti na popunjavanje i potpisivanje Zahtjeva za priključenje na SDM Pribislavec i Zahtjeva za financiranje troška priključka na svjetlovodnu mrežu, koji navedena tvrtka kasnije dostavlja Općini Pribislavec.

Svjetlovodna mreža je građena na otvoreni način, odnosno postoji mogućnost uvođenja usluge optičkog interneta od strane investitora (FRANZ-NET-a d.o.o.), ali i svih drugih pružatelja usluge (Hrvatski Telekom, A1, Optima Telekom itd.).

Izgradnjom svjetlovodne mreže, uvođenjem optičkog kabla i usluge pružanja optičkog interneta, mještanima Općine Pribislavec daje se mogućnost prelaska na noviju, bržu, kvalitetniju i stabilniju mrežu.

 

Za sva dodatna pitanja i informacije o priključenju, mještani se mogu obratiti tvrtki
FRANZ-NET  d.o.o.
broj telefona: 040 638 809
e-mail: prijava@franz-net.hr.

 

Prethodna Poziv mještanima na sudjelovanje u planiranju proračuna za razdoblje od 2023. – 2025. godine
Skip to content