Poštovani građani,

 Predstavljamo Proračunski vodič za građane za 2024. godinu. U njemu je prikazano na koji način Općina Pribislavec prikuplja i investira sredstva. Kako bismo Vam omogućili uvid u rad naše Općine i učinili je što transparentnijom nastavljamo s projektom koji se nalazi na službenoj web stranici Općine Pribislavec: www.pribislavec.hr.


Kroz ovaj projekt želimo Vam približiti i na pojednostavljen način prenijeti informacije vezane uz raspolaganje proračunskim sredstvima Općine Pribislavec.


U 2024. godini planiramo održati i u svim segmentima unaprijediti kvalitetu života u našoj Općini. Ulažemo u postojeću infrastrukturu održavanjima i sanacijama i radovima na objektima u vlasništvu Općine Pribislavec. Neki od projekata u koje ulažemo su rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića u Pribislavcu, izgradnja dječjeg igrališta u Ulici Ruđera Boškovića, sanacija i rekonstrukcija nerazvrstanih cesta, poljskih puteva, izgradnja komunalne infrastrukture sukladno Urbanističkim planovima uređenja područja 1 i 7 te uređenje romskog naselja. Sufinanciramo izgradnju infrastrukture groblja u Mihovljanu i ulažemo u proširenje i izgradnju industrijske zone.

Kako je bitno održavati fizičku aktivnost za zdravlje, u istoj mjeri je potrebno družiti se i pripadati zajednici. Stoga smo osigurali sredstva za izgradnju dječjeg igrališta u Ulici Ruđera Boškovića.


Našu budućnost osiguravamo ulaganjima u djecu i njihove potrebe. Najmlađima smo osigurali sredstva za sufinanciranje dječjeg vrtića, a školarcima sufinanciramo školske aktivnosti i produženi boravak. Studentima dodjeljujemo stipendije kako bi im financijski olakšali školovanje i potaknuli ih na ostvarenje što boljih rezultata.


Najranjivijim skupinama i pojedincima u društvu osiguravamo jednokratne novčane pomoći jer im želimo omogućiti uvjete za dostojanstven život koji zaslužuje svaka osoba.


Cilj nam je transparentno raspolagati i pokazati gdje i kako se troši Općinski novac. Pozivam sve stanovnike Općine Pribislavec da zajedno s nama radite na boljitku naše Općine kako bi ona postala što transparentnija, uspješnija i otvorenija.


Dragi stanovnici izdvojili smo dio projekata koji su nam u planu za 2024. godinu. Ukoliko imate prijedlog kako bismo i na koji način našu Općinu mogli učiniti još ugodnijim mjestom za život i rad, pozivamo Vas na iznošenje prijedloga.
Vaše prijedloge, sugestije i komentare možete ostavljati do 27.12.2023. godine kada ćemo sve zaprimljene komentare obraditi, na njih odgovoriti te prijedlog proračuna s uvaženim primjedbama predstaviti i predložiti na sjednici Općinsko vijeća predstaviti.
Savjetovanje za Prijedlog Proračuna Općine Pribislavec za 2024. godinu možete pronaći na: 
http://pribislavec.hr/informacije-i-usluge/proracun-i-financije/opcinski-proracun/ .

 

Vaš načelnik!

Skip to content