Poštovani građani,

Predstavljamo Proračunski vodič za građane za 2022. godinu. U njemu je prikazano na koji način Općina Pribislavec prikuplja i investira sredstva. Kako bismo Vam omogućili uvid u rad naše Općine i učinili je što transparentnijom nastavljamo s projektom koji se nalazi na Internet stranici www.proracun.hr te na našoj službenoj stranici www.pribislavec.hr.

Kroz ovaj projekt želimo Vam približiti i na pojednostavljen način prenijeti informacije vezane uz raspolaganje proračunskim sredstvima Općine Pribislavec.

U 2022. godini planiramo održati i u svim segmentima unaprijediti kvalitetu života u našoj Općini. Ulažemo u postojeću infrastrukturu održavanjima i sanacijama. Neki od projekata u koje ulažemo su sanacija nerazvrstanih cesta, oborinskih kanala, poljskih puteva, pješačko – biciklističke staze i uređenje romskog naselja. Sufinanciramo izgradnju infrastrukture groblja u Mihovljanu i ulažemo u proširenje i izgradnju industrijske zone. Također nastavljamo s gradnjom osnovne škole i školske sportske dvorane. Za budući razvoj i napredak izdvojena su sredstva za pripremu prostorno – planske dokumentacije.

Kako je bitno održavati fizičku aktivnost za zdravlje, u istoj mjeri je potrebno družiti se i pripadati zajednici. Stoga smo osigurali sredstva za održavanje objekata na stadionu Polet i održavanje Generacijskog parka. U planu je nabavka urbane opreme za Generacijski park gdje se različite dobne skupine mogu sastajati i kvalitetno provoditi vrijeme u aktivnostima i interakciji s vršnjacima i drugim dobnim skupinama. 

Našu budućnost osiguravamo ulaganjima u djecu i njihove potrebe. Najmlađima smo osigurali sredstva za sufinanciranje dječjeg vrtića, a školarcima sufinanciramo školske aktivnosti. Studentima dodjeljujemo donacije i stipendije kako bi im financijski olakšali školovanje i potaknuli ih na ostvarenje što boljih rezultata.

Najranjivijim skupinama i pojedincima u društvu osiguravamo jednokratne novčane pomoći jer im želimo omogućiti uvjete za dostojanstven život koji zaslužuje svaka osoba. 

Cilj nam je transparentno raspolagati i pokazati gdje i kako se troši Općinski novac. Pozivam sve stanovnike Općine Pribislavec da zajedno s nama radite na boljitku naše Općine kako bi ona postala što transparentnija, uspješnija i otvorenija.

Vaš načelnik!

Skip to content