SANACIJA ILEGALNO ODLOŽENOG OTPADA U ROMSKOM NASELJU U PRIBISLAVCU

Nakon posjete saborskog zastupnika Veljka Kajtazija i bivšeg ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Čorića, u srpnju 2021. godine, nakon potpisivanja Ugovora sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dana 8. srpnja 2022. godine te nakon provedbe postupka javne nabave, 20. prosinca 2022. godine, u prostorima Općine Pribislavec, sklopljen je Ugovor o javnoj nabavi, sa tvrtkom Bagerkop-Roberto d.o.o., Novi Marof.

Ukupni trošak predviđenih radova na sanaciji divljih odlagališta otpada u romskom naselju snosi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sukladno prije spomenutom Ugovoru. Provedba navedenog projekta pridonosi podizanju životnog standarda svih mještana općine, stoga se svi toplo nadamo da će nakon provedbe istog, prestati daljnje paljenje otpada, da će se otpad odlagati na primjeren način, odnosno da će se otpad sortirati na odgovarajući način te da će se predavati koncesionaru (PRE-KOM d.o.o.), radi odvoza istog. Također, nadamo se da se mještani romskog naselja neće ponovo dovesti u situaciju u kojoj se trenutno nalaze.

Općinski načelnik zaključuje kako se nada da će se provedbom navedenog projekta riješiti ne samo problem trenutno ilegalno odloženog otpada, već da će se postavom videonadzora na najkritičnijim lokacijama, nastojati spriječiti nerazumne mještane romskog naselja od ponovnog ilegalnog odlaganja otpada na javnim i privatnim parcelama, kao što su to radili do sada.

Za provedbu navedenog projekta izdvojena su velika financijska sredstva, koja ne opterećuju općinski proračun, već troškove provedbe istog u 100%-tnom iznosu financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Prethodna SAKUPLJANJE BOŽIĆNIH DRVCA POČETKOM 2023. GODINE
Skip to content