Međunarodni dan svjestnosti o prijevremenom rođenju

17.11.2022.

Ljubičasto je zasvijetlila zgrada Općine Pribislavec koja se ove godine pridružila obilježavanju Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece na inicijativu majke dva palčića i članice Kluba roditelja nedonoščadi „Palčić“ gđe Vesne Sobočanec koja je ujedno i općinska vijećnica i čiju su inicijativu bez zadrške prihvatili općinski načelnik Matija Ladić i pročelnica Ivana Lesjak.

U 18 sati okupili su se kod ljubičasto obasjane zgrade Općine Pribislvec, roditelji, palčići te njihove obitelji i prijatelji, koji su simbolično u zrak pustili ljubičaste balone.

Klub roditelja nedonoščadi „Palčić“ osnovan je na inicijativu roditelja i zdravstvenih djelatnika s ciljem pomoći, edukacije i razmjene iskustava roditelja prijevremeno rođene djece te dugoročnog unapređenja skrbi za bolesnu i prijevremeno rođenu djecu.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece te je svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se nedonoščad i njihovi roditelji susreću izuzetno niska. Prijevremeno rođena djeca osobito su osjetljiva u razdoblju neposredno nakon rođenja i u samom razvoju, zbog čega se njihovi roditelji kao i zdravstveni djelatnici nalaze pred brojnim izazovima.

Velika hvala sponzorima koji su omogućili ostvarenje ovog događaja, gospodinu Davoru Banek iz Event Team Artis j.d.o.o., što je omogućio osvjetljenje zgrade u ljubičasto te gospodinu Zvonku Kneziću iz TIF-a, što je napunio balone.

Prethodna 17. STUDENI – MEĐUNARODNI DAN PRIJEVREMENO ROĐENE DJECE
Skip to content