OPĆINA PRIBISLAVEC – VELIKO GRADILIŠTE

Svi navedeni radovi, projekti i spomenuti troškovi uz sufinanciranja i financiranja navedenih subjekata predstavljaju okvirnu vrijednost od 6.000.000,00 kuna.

Sanacija građevinskog otpada – Ulica Zrinskih

Općina Pribislavec zadužila je tvrtku Kaštel-remont za izvršenje radova na sanaciji građevinskog otpada u Ulici Zrinskih.

Površinska obrada puteva – umjetni asfalt

Na području od caffe bara Omege do kuće Toplekovih, kod ribičke kuće ŠRD-a Sunčanica i na području prilaza na aerodrom koji se veže na Ulicu Nikole Šubića Zrinskog u Belici, počeli su radovi na površinskoj obradi puta, odnosno stabilizacije šljunčane površine. Navedene radove izvodi tvrtka STM SUDDEUTSCHE TEERINDUSTRIE GMBH & CO. KG – Podružnica Virje, koja za izradu puta koristi tehnologiju hladnih asfaltnih presvlaka proizvedenih prskanjem sredstava za vezanje na podlogu te posipavanjem kamene sitneži na vrhu, što će rezultirati nastankom obrađene površine sa dobrim voznim karakteristikama te koja će imati dugi vijek trajanja uz mogućnost recikliranja.

Obnova dvorane Društvenog doma Pribislavec

U sportskoj dvorani Društvenog doma Pribislavec izvedeni su radovi saniranja i obnove parketa od strane Antolović parketa j.d.o.o., uređenja unutrašnjosti i ličenja zidova od strane Obrta za soboslikarske usluge Žbečko i obnove svlačione sa sanitarnim čvorom. Također, dogovoreni su radovi na sanaciji krovišta na ulazu u navedenu dvoranu od strane tvrtke Bratić d.o.o..

ŠRD Sunčanica

Kod prije navedenog objekta ŠRD-a Sunčanice također je izvršena i postava tlakovaca od strane tvrtke ZEC d.o.o..

Asfaltiranje Ulice Antuna Mihanovića

Tvrtka Pavlic-asfalt-beton d.o.o., koja je zadužena za asfaltiranje ceste i pripadajuće pješačko-biciklističke staze u Ulici Antuna Mihanovića, navedene radove privodi k kraju. Navedeni projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Asfaltiranje malonogometnog/rukometnog igrališta

Nakon izvedene prve faze radova pripreme za asfaltiranje, sljedeći tjedan počinju radovi na asfaltiranju malonogometnog/rukometnog igrališta na lokaciji Nogometnog kluba Polet, na način da navedeno igralište obuhvaća dva košarkaška te jedno rukometno igralište. Navedene radove izvodi tvrtka TEGRA d.o.o..

Postava tlakovaca na više lokacija

Općina Pribislavec zadužila je tvrtku Blažon-usluge građevinskom mehanizacijom da se do kraja ove godine izvrše radovi na postavi tlakovaca na prilaznom putu od pješačke staze do ulaza u dvoranu NK Polet-a te na području pješačke staze u Ulici Ljudevita Gaja. Također, navedenim radovima obuhvatiti će se i plato koji se nalazi sa stražnje strane Društvenog doma Pribislavec, kako bi se umirovljenicima, ali i ostalim mještanima Općine Pribislavec omogućilo korištenje istog.

Rekonstrukcija pješačko-biciklističke staze u Pribislavcu

Shodno sklopljenom Ugovor o javnoj nabavi između Općine Pribislavec i tvrtke Gradax d.o.o., počinju radovi na rekonstrukciji pješačke staze i pješačko-biciklističke staze u Ulici bana Josipa Jelačića i Ulici Braće Radića u Pribislavcu. Izvođenje navedenih radova sufinancira Županijska uprava za ceste Međimurske županije.

Izrada projektnih dokumentacija/elaborata

Općina Pribislavec je tvrtki NORD-ING d.o.o. podnijela:

zahtjev za izradu projekata za energetske učinkovitosti i rekonstrukcije na objektu Hangar, odnosno aerodromu, zahtjev za izradu glavnog projekta i projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg igrališta u Ulici Ruđera Boškovića te zahtjev za izradu projekta rekonstrukcije dijela ceste Ulice Ruđera Boškovića.

Izrađene su Izmjene i dopune Prometnog elaborata regulacije prometa u Općini Pribislavec, na temelju kojih se do kraja godine očekuje postava vertikalne i horizontalne prometne signalizacije kako bi se osigurao veći stupanj sigurnosti mještana Općine Pribislavec.

Uvođenje optičkog kabla – FTTH svjetlovodne mreže

U Općini Pribislavec, tvrtka FRANZ-NET d.o.o. će do kraja 2022. godine postaviti optički kabel u svim ulicama na području Općine Pribislavec u kojima ne postoje prepreke za postavu istog (dijelovima ulica sa stupovima na kojima se nalaze „gole žice). Troškove postave optičkog kabla u potpunosti snosi tvrtka FRANZ-NET d.o.o., dok će Općina Pribislavec  financirati troškove izvođenja priključka na mrežu za sve mještane Općine Pribislavec.

Radovi u romskom naselju u Pribislavcu

Do kraja 2022. godine, u romskom naselju u Pribislavcu, predviđa se strojno čišćenje kanalizacije te se također, sukladno izrađenom Planu uklanjanja otpada odbačenog u okoliš na području Općine Pribislavec, predviđa sanacija ilegalnih deponija odbačenog otpada te postavu videonadzora na 15 „kritičnih“ lokacija. Navedeno strojno čišćenje kanalizacije u 100%-tnom iznosu financirati će Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, dok će sanaciju ilegalnih deponija odbačenog otpada i postavu videonadzora u 100%-tnom iznosu financirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Postava koševa za smeće

Općina Pribislavec nabavila je 30 koševa za smeće koji će biti postavljeni na lokacijama uz pješačke staze, na kojima je vidljivo da postoji potreba za istim.

Prethodna Jednokratno novčano primanje radi ublažavanja posljedica porasta cijena
Skip to content