Međimurski festival sportske rekreacije Roma!

Ekipa Pribislavec osvojila je 2. mjesto. Čestitke!

Nakon višegodišnje pauze Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ ponovno je na jednom mjestu okupio predstavnike rekreativnih sportskih ekipa iz romskih naselja Međimurja.

Pod službenim nazivom „Međimurski festival sportske rekreacije Roma“, popularna Romijada, okupila je ove nedjelje 15. svibnja u dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu predstavnike 10 ekipa. Otvaranju svečanosti prisustvovao je predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije Matijaš Oršuš koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što se natjecanju odazvalo toliko ekipa te izrazio nadu kako će ih u budućnosti ih biti još više i da će na natjecanju biti zastupljena sva romska naselja.

Nakon dvosatnog natjecanja ukupnu pobjedu odnijela je ekipa Orehovice ispred sastava Pribislavca 2, dok je treće mjesto osvojio sastav NK Paraga. Cijelo natjecanje je proteklo u pozitivnoj i izrazito korektnoj atmosferi, a pravom sportskom duhu pridonijeli su i suci. Naime, pravdu su dijelili polaznici Programa za osposobljavanje voditelja sportsko rekreacijskih aktivnosti kojeg Hrvatska olimpijska akademija ovih dana provodi u Čakovcu. Uz to su pripomogli kod organizacije eventa, postavljanju rekvizita, a i u zagrijavanju sudionika.

Ekipe su se natjecale u šest različitih disciplina: pikadu, bacanju lopte u koš, rušenju zadanih ciljeva, visećoj kuglani, gađanju kolutovima i hvatanju kolutova.

Prethodna OBAVIJEST: Spremnik za stare baterije, podjela spremnika za korišteno jestivo ulje i korištenu jestivu mast
Skip to content