Dragi mještani Pribislavca,

predstavnici izvršnog i predstavničkog tijela Općine Pribislavec kontinuirano provode programske smjernice u razvoju Općine. Ove godine su se aktivno kandidirali pripremljeni projekti prema ministarstvima i po odobravanju istih tijekom godine se provodila realizacija.

U ovoj godini je ukupna realizacija prihvaćenih i realiziranih projekata u iznosu 1.356.225,76 kn, odobreni iznos od ministarstva u iznosu od 925.193,00 kn i udio općinskih sredstava od 352.294,25 kn. Ove godine su se iz doznačenih sredstava realizirale slijedeće investicije: javna rasvjeta u industrijskoj prometnici, nabava pumpe za ispumpavanje kod taložnica, sanacija vanjskog dijela Društvenog doma, projektna dokumentacija za energetsku učinkovitost objekta Dječjeg vrtića, trogodišnji projekt sanacije kulturnog dobra dvorca Kaštel, fasada i sanacija dvorane NK Polet prema projektu energetske učinkovitosti ( realizacija slijedeće godine ), rekonstrukcija objekta Dječjeg vrtića, pomoć u izvedbi investicije na objektu crkve – zamjena krovišta, igralište u Romskom naselju, kontejneri za rad VRNM u Romskom naselju, kandidatura Strategije ukupnog razvoja Općine(čeka se potvrda aplikacije), priprema i dogovor za realizaciju rekonstrukcije Županijske prometnice u nastavku od METSS-a, priprema i dogovor u realizaciji oborinske odvodnje od Omege prema susjednom naselju Belici, potvrđivanje od strane Međimurskih voda realizacija završne faze kanalizacije u proljeće iduće godine, priprema i dogovor u realizaciji parcelacije prostora bivšeg Vojnog poligona i prodaja parcela za stambenu izgradnju i u industrijskom pojasu za poslovnu namjenu. Ambulanta opće prakse je zadnji ciklus zdravstvenih usluga u mjestu i s radom je već u punom jeku. Apeliramo na mještane Pribislavca da se pribilježe kod doktorice Sokač koja pruža zdravstvene usluge za područje Općine.

S posebnim ponosom načelnica Općine Pribislavec i Općinsko vijeće Općine ističe angažman u realizaciji dugogodišnje kapitalne investicije u izgradnji novog objekta osnovne škole sa sportskom dvoranom. Vrlo impresivno i nadasve hrabro su načelnica i predsjednik Općinskog vijeća u suradnji sa županom Međimurske županije i ravnateljem Osnovne škole okupili sve potencijalne stručne aktere u realizaciji najvažnije investicije za Općinu. Izgradnja novog objekta osnovne škole i sportske dvorane je presušna potreba za učenike i prosvjetne djelatnike OŠ Vladimira Nazora Pribislavec i u ukupnom razvoju Općine. Načelnica Općine Pribislavec zahvaljuje sa svim institucijama i stručnim tijelima u provedbi realizacije u izgradnji objekta Osnovne škole. Tijekom ljetnih i jesenskih mjeseci Općinu Pribislavec, odnosno gradilište za osnovnu školu posjetilo je mnogo zvaničnih imena političke javnosti i urodilo je plodom u osiguranju sredstva za početak izvedbe. Današnja realnost, uz veliki angažman odabranog međimurskog izvođača zgrada osnovne škole dobiva obrise i buduću namjenu.

Poštovani mještani Općine Pribislavec, zahvaljujem se na svakom angažmanu i pomoći u radu JUO Općine, svijest za opće dobro i javni inetres je vrlo važna i otvoreni smo za svaku sugestiju i prijedloge. Svi učesnici društvenog života moraju razvijati partnerski odnos. U skladu istog Općina primjenjuje i novi Zakon o udrugama i Uredbu. Svjesni smo, svi akteri da će u primjeni istog, Zakona o civilnom sektoru, biti razne prepreke, ali problemi, ako jesu moraju se na kvalitetan način rješavati u međusobnom dogovoru za opće dobro.

Načelnica Općine Pribislavec zahvaljuje se svim suradnicima, predsjedniku OV , zamjenicima, vijećnicima OV-a, odborima i Timu na suradnji i mnogim provedenim satima u Općini, koji su rezultirali investicijskom ciklusu.

 

Načelnica Općine Pribislavec

 

Višnja Ivačić