infr logo web-300x138Infrastruktura

 

 

OBAVIJEST

O mogućnosti priključenja na otvorenu, širokopojasnu optičku infrastrukturu

 

Poštovani,

Tvrtka Infrastruktura d.o.o. iz Ludbrega u suradnji sa Općinom Pribislavec gradi na području Vaše zajednice novu komunalnu infrastrukturu u smislu optičkih kabela i pripadajuće pasivne opreme.

Želja nam je da imate sve informacije u pismenom obliku kako bi se izbjegle bilo kakve dezinformacije ili kriva tumačenja.

Nova telekomunikacijska infrastruktura sastoji se od „glavne mreže“ koja je razvedena po stupovima i od „priključaka“ ili pristupne mreže.

Priključak je u biti kabel debljine 6 milimetara koji započinje na niskonaponskom stupu i završava na Vašoj kući i praktično je slabo vidljiv sa obzirom na visinu postavljanja i njegovu debljinu. Uobičajeno ja da drugi kraj kabela završava kraj mjesta, gdje je spojen i priključak na mrežu HEP-a, ali nije neophodno. Moguće su i ostale varijante mjesta završetka koje se dogovaraju posebno sa svakim vlasnikom objekta koji se priključuje. Završni dio kabela koji je u jednom komadu završava sa „optičkom utičnicom“ veličine i oblika obične utičnice kakve već imate na mjestu koje je Vama najprikladnije.

Uglavnom je način priključenja zračni, ali postoji mogućnost da se izradi i podzemni priključak uz prihvaćanje troškovnika za dodatne radove koji se plaćaju. U tom smislu je za očekivati da treba ishoditi i posebne uvjete i dozvole ako se iskop vrši preko tuđih parcela.

Posebno treba naglasiti da je u ovoj fazi priključenje ( zračnim putem ) potpuno besplatno i nema nikakve naknade za to ni sada ni u buduće. Sva naknadna priključenja obračunat će se u skladu sa cjenikom i troškovima ( cca 1250 kuna i više ).

Preko ove infrastrukture moći ćete birati Operatora usluge (Magic Net, HT, Iskon i ostale zavisno od potpisanog ugovora o najmu optičke mreže od strane zainteresiranog Operatora usluge i njihovoj dostupnosti).

Zašto ovakva infrastruktura i kome je potrebna ?

Ova najmodernija komunalna-telekomunikacijska infrastruktura osnov je razvoja svake zajednice i to prema sljedećim načelima:       

  • Gledajući sa tehničke strane omogućava velike brzine prijenosa podataka i ostalih informacija, do 1000 Mbps ( 1Gbps ) i više.
  • Infrastruktura koju gradimo Vama je za vas potpuno besplatna i zato će na nju biti priključeni apsolutno svi koji to žele i na taj smo način izbjegli sve socijalne razlike u smislu mogućnosti priključenja. To je temelj pametne zajednice.
  • Pošto je mreža „otvorenog tipa“ postoji mogućnost odabira usluge od Operatora usluge koji je Vama najpovoljniji što izravno smanjuje odljev novaca iz Vaše zajednice
  • Tvrtka Infrastruktura ne pruža usluge telefonije, pristupa internetu, televizije, već samo projektira, gradi i održava potrebnu infrastrukturu za tu namjenu. Za to će Vas kontaktirati ovisno o Vašoj želji tvrtka/e koje pružaju te usluge.
  • Vaša SUGLASNOST ili UGOVOR da se spojite na ovaj moderan TELEKOMUNIKACIJSKI AUTOPUT nam je neophodna da to uradimo u kratkom roku, zato Vas ovim putem molimo da Vaš odgovor bude unutar DVA TJEDNA od zaprimljene obavijesti.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati našu predstavnicu ili referenta općih poslova općine Pribislavec na tel.:

Vjekoslav Magdalenić 040 360 211 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pozdrav od Tima Infrastrukture !