Predsjednica Općinskog suda Čakovec pokrenula je postupak za povećanje broja sudaca porotnika i sudaca porotnika za mladež. Navodi kako se u praksi javlja problem nedovoljnog broja sudaca porotnika koji zbog poslovnih obaveza ne mogu dolaziti na rasprave u jutarnjim satima.

Prema članku 117. Zakona za suca porotnika može biti imenovan punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika.

Prema članku 90. stavka 1. Zakona sudac ne smije biti član političke stranke niti se baviti političkom djelatnošću.

Sukladno članku 122. Zakona sucima porotnicima za obnašanje dužnosti pripada pravo na naknadu nastalih troškova, naknadu za neostvarenu plaću ili zaradu i nagrada.

Odredbom članka 41. stavka 2. Zakona o sudovima za mladež suci porotnici za mladež imenuju se iz redova profesora, učitelja, odgojitelja i drugih osoba koje imaju radnog iskustva u stručnom odgojnom radu s mladim osobama.

Svi zainteresirani mogu se javiti osobno u prostorije Općine Pribislavec, e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te putem pošte na adresu: Općina Pribislavec, B. Radića 47, Pribislavec, 40000 Čakovec.

                                                                                                            

                                                                                                                  JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL