Na trećoj sjednici Općinsko vijeće općine Pribislavec održanoj dana 20. prosinca 2017. godine usvojilo je, na prijedlog predsjednika Općinskog vijeća, odluku o pomoći roditeljima za novorođenu djecu na području Općine.

Pomoć će se isplaćivati u jednokratnom iznosu od 500,00 kuna u vidu darovne kartice, a moći će se iskoristiti isključivo kod pravne / fizičke osobe sa kojom će Općina sklopiti Ugovor. Mjera stupa na snagu sa 1. siječnjem 2018. godine te se primjenjuje na djecu rođenu nakon tog datuma.

Amandmanom predsjednika vijeća podnesenim na prijedlog proračuna za 2018. godinu za ovu mjeru potpore osigurana su sredstva u proračunu.

Ovim putem želja nam je pomoći svim roditeljima s područja naše Općine te potaknuti demografsku politiku, koja daje loše rezultate na teritoriju cijele Hrvatske.

Nadam se da će ova mjera poslužiti u dobre svrhe, plemenite je namjere.

Na web stranicama www.pribislavec.hr u kratkom roku biti će objavljeni uvjeti kako i na koji način će se darovne kartice moći podići i koristiti.

Molim Vas da se u što kraćem roku nakon rođenja djeteta javite u prostorije Općine te da ostvarite pravo na korištenje ove mjere.

Ovim putem u ime vijećnika Općinskog vijeća te svoje osobno, želim čestitati svim roditeljima na prinovi, svoj djeci želimo ugodno i bezbrižno djetinjstvo.

Uz srdačne pozdrave,

predsjednik Općinskog vijeća

Matija Ladić

bacc.med.techn.