Sportski plesač Tin Sanjković iz Pribislavca sa svojom plesnom partnericom Annom Ilinom iz Moskve na Prvenstvu Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova održanom 18. lipnja u Sesvetama osvojio je 1. mjesto i titulu prvaka Hrvatske za 2017. godinu.

Kombinacija 10 plesova je najkompletnija i najzahtjevnija disciplina sportskog plesa jer od natjecatelja zahtijeva plesanje svih 10 plesova sportskog plesa. Radi se o 5 standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quick step), te 5 latinsko-američkih (samba, cha cha, rumba, paso doble i jive) plesova, zbog čega se smatra da je državni prvak, odnosno pobjednik najkompletniji sportski plesni par.

To je ove godine u vrlo uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici kakvu nismo doživjeli već nekoliko godina uspjelo Tinu i Anni, koji su svojim izvedbama pobjedili dosadašnjeg državnog prvaka i prekinuli dominaciju sportskih plesnih parova iz Zagreba.

Ovom su pobjedom Tin i Anna, nakon osvojene titule državnog prvaka u latinsko-američkim plesovima, i u kombinaciji 10 plesova postali najmlađi sportski plesni par u povijesti Hrvatske koji je osvojio Prvenstvo Hrvatske u kategoriji odraslih. 

Tako su novim uspjehom nastavili uspješnu sportsku godinu, jer su pored već ostvarenih rezultata prije 2 tjedna osvojili i 3. mjesto na međunarodnom turniru u Košicama u Slovačkoj. Pred njima su novi izazovi poput nastupa na najjačem svjetskom turniru u Stuttgartu, svjetsko prvenstvo u U-21 kategoriji i kategoriji odraslih u kombinaciji 10 plesova, kao i nastup na Svjetskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima.

Anni i Tinu želimo puno uspjeha!

 

Članak i fotografije su u cijelosti preuzeti s web portala emedjimurje.