Nakon devet godina, Aeroklub Međimurje povodom svoje 70. obljetnice ponovo organizira veliku turističku manifestaciju, aeromiting na Zračnoj luci u Pribislavcu.

Aeromiting će se, pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice, održati u nedjelju 4. lipnja, a prethodit će mu Dan otvorenih vrata u samoj luci kada će tijekom cijele subote posjetitelji moći razgledati većinu letjelica koje će u nedjelju sudjelovati u programu.

A organizatori su najavili brojna iznenađenja i do sada neviđeni program na području cijele Hrvatske. Kako je rekao predsjednik Aerokluba Međimurje, Zlatko Železnjak, posjetitelji će moći uživati u preletima i akrobacijama Miga, Krila oluje, helikotpera, mađarskih i austrijskih vojnih sila te u vratolomijama Red Bull zračne ekipe.

Direktor Aermoitinga Zoran Braniša pozvao je građane da na sam dan manifestacije poštuju službene osobe na aerodromu te njihova navođenja, a dodao je i kako se cijela manifestacija priprema već šest mjeseci, u čemu Aeroklubu pomažu i Općina Pribislavec te Međimurska županija.

Manifestaciju je u najavi podržala i načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić najavivši skoru javnu raspravu o izmjeni urbanističkog plana mjesta kojom bi prostor Zračne luke dobio i druge turističke namjene, poput hotela i kampa na tom mjestu.

Jačanje još jedne turističke destinacije i županijski je cilj, zaključio je župan Matija Posavec dodavši kako Pribislavec ima sve predispozicije za komercijalizaciju i privlačnu destinaciju za ljubitelje letenja u ovom dijelu Europe.

Ulaz će starije osobe od 15 godina platiti 25 kuna, a mlađi na Aeromiting mogu besplatno. Program počinje u 13 sati, te se tada posjetitelji više neće moći približiti letjelicama, pa tako, žele li se fotografirati na njima, moraju doći ranije ili tijekom subote. Organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja, javlja Radio1.