Školsko županijsko natjecanje u odbojci za učenice do 8. razreda započelo je za Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec u Nedelišću, 6. veljače 2017. godine.

Osnovna škola Belica i Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec plasirale su se, u toj skupini, na finalni turnir koji se održao u Belici, 22.veljače 2017. godine. Uz spomenute škole, u finale Županijskog prvenstva, još su se plasirale Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba, Osnovna škola Donja Dubrava, II. osnovna škola Čakovec i Osnovna škola Mursko Središće.

Najnapetija borba vodila se upravo u finalu između Osnovne škole Belica i Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec što se vidi i iz rezultata prva dva seta 22-25 i 25-23, dok je treći, odlučujući set, pripao učenicama iz Pribislavca 15-6.

Odbojkašice iz Pribislavca tako su postale Županijske prvakinje u odbojci i pobijedile su favorizirane odbojkašice iz Belice te su na taj način pokazale, u prvom redu, svoju mentalnu snagu, odbojkaško znanje i veliku želju za pobjedom. Samim time, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec plasirala se na poluzavršnicu Državnog natjecanja koje se održalo u Križevcima, 29. ožujka 2017.

Kao predstavnik Međimurske županije, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec osvojila je brončanu medalju, a Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, kao predstavnik Varaždinske županije, ostvarila je nastup na Državnom prvenstvu koje će se održati u Poreču.

U cijeli taj put koji je započeo s natjecanjima početkom veljače, ali i prije, odnosno od početka nastavne godine, učenice su uložile puno rada i odricanja i opet su, kao i svake školske godine, pokazale da se najbolja ženska odbojka igra u Pribislavcu.

Velike čestitke Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec na ostvarenom rezultatu za koji su najzaslužnije učenice Mirjam Varga, Anja Šmitran, Anamarija Pongračić, Anja Fodor, Tena Lesjak, Rebeca Hajdarović, Hana Prstec, Viktorija Horvat, Leonarda Pavić, Ivana Pavić, Petra Oršoš, Nika Kamenić i Maja Gašparlin.

Čestitke djevojkama i mentorici, profesorici kineziologije Željki Obadić.

 

Članak i fotografije su u cijelosti preuzeti s web portala emedjimurje.